Zaopatrzenie lodziarni, gastronomii, piekarni i cukierni

NADZIENIE TRUFLOWE

Waga opakowania: 6 kg
Producent: BAKELS

Bakels Polska

Opis

Gotowe nadzienie w postaci wyśmienitej, elastycznej polewy do ciast, tortów i innych deserów lub jako dodatek do ganaszy, kremów budyniowych lub tłuszczowych oraz śmietan. Nadzienia te doskonale łączą się ze
spirytusem, dzięki czemu świetnie nadają się jako wypełnienie do pralin. Truflowe nadzienie można także wykorzystać jako dodatek smakowy do wyrobów cukierniczych, które wymagają obróbki termicznej na przykład w połączeniu z Pol Miksem Kokosowym lub jako dodatek do ciast biszkoptowo-łuszczowych. Dzięki odpowiedniej konsystencji i wyjątkowemu smakowi truflowe nadzienia dają szerokie możliwości wykorzystania w wielu różnych wyrobach cukierniczych.

Metody użycia:

Sposób 1: Podgrzać produkt do całkowitego upłynnienia, temperatura nie powinna przekroczyć 45°C.

Sposób 2: Ubijać produkt do uzyskania właściwej konsystencji.
PRZYKŁADOWE PRZEPISY

Krem truflowy
Składniki:
krem roślinny 1000g,
nadzienie truflowe 200-300g.
Wykonanie: do ubitego na 3/4 kremu roślinnego dodać rozpuszczone (kąpiel wodna, mikrofala) nadzienie truflowe, a następnie wszystko razem wymieszać.

Krem Szwedzki
Składniki:
margaryna kremowa 150g,
nadzienie trufla nugatowa 300g,
spirytus 50g,
prażone orzechy włoskie 150g.
Wykonanie: połączyć wszystkie powyższe (poza orzechami) składniki i napowietrzyć, a następnie dodać częściowo rozdrobnione orzechy
i bardzo dokładnie wymieszać.

Nadzienie do pralin
Składniki:
nadzienie truflowe 100g,
spirytus 5g.
Wykonanie: do rozpuszczonego (kąpiel wodna, mikrofala) nadzienia truflowego dolać spirytus, a następnie dokładnie wymieszać.