Nadzienie musli owocowe SEMIX
Nadzienie zdobyło II MIEJSCE W KONKURSIE NA NAJLEPSZY PRODUKT, podczas SweetTargów 2017 w Katowicach

Nowe, oryginalne, termostabilne nadzienie.
Nadzienie musli owocowe TO NOWOŚĆ na rynku, cechuje się niezwykle łatwą i powtarzalną produkcją, zapewnia szeroki wachlarz zastosowań (STRUCLE, DROŻDŻÓWKI, CIASTA FRANCUSKIE I PÓŁFRANCUSKIE), zwiększa atrakcyjność wyrobów piekarniczych oraz cukierniczych, posiada oryginalny smak i aromat a także jest atrakcyjne cenowo!
MIESZANKA ZAWIERA:
płatki owsiane, które są bogatym źródłem białka, błonnika (beta-glukan) i aminokwasów. Witaminy z grupy B wraz z selenem i magnezem poprawiają pamięć, koncentrację a także działają antydepresyjnie i likwidują zły nastrój,
płatki jaglane, posiadają liczne właściwości prozdrowotne. Korzystnie wpływają na układ nerwowy, wzmagając koncentrację, usuwając zmęczenie i bezsenność. Usprawniają trawienie, niwelują problemy z zaparciami, dzięki zawartości błonnika,
żurawinę, które dostarczają błonnik, witaminy C, B1 i B2, sole mineralne: wapń, fosfor, miedź i jod,
figi, zawierają witaminy: C, B1, B2, B6, PP, a także prowitaminę A. Są również bogate w składniki mineralne, takie jak: żelazo, wapń, fosfor, magnez. Dzięki dużej zawartości żelaza, figi skutecznie pomagają w walce z anemią,
jabłka – bogate źródło błonnika, pektyn, polifenoli oraz antyoksydantów w tym witaminy C, B6 oraz kwasu foliowego.
Sposób przygotowania:
Mieszankę wsypać do naczynia i zalać odpowiednią ilością chłodnej wody. Po dokładnym wymieszaniu odstawiamy na 90-120 minut. Po tym czasie nadzienie jest gotowe do użycia.