Producent lodów – koncentraty do lodów w proszku
Koncentraty Lodów ALASKA służą do produkcji lodów: Świderków, Luksusowych, Standard i Napój Shake.
Produkcja lodów ALASKA opiera się na bazie najwyższej jakości naturalnych składników, dzięki czemu lody mają naturalny, intensywny i niepowtarzalny smak.
Lody wytworzone z naszych koncentratów charakteryzują się gładką, kremową strukturą o bogatym mlecznym smaku.
Głównym składnikiem koncentratów lodów ALASKA jest mleko pełne w proszku, najwyższej jakości mleko dostępne na rynku krajowym.
Lody Alaska pakowane są w 24 lub 25 kg worki zbiorcze w których są 2 lub 5 kg woreczki jednostkowe. ALASKA 1, 3 i 5 pakowane w woreczki 2 kg rozprowadza się w 4 l wody.
Koncentrat lodów ALASKA 5 przeznaczony jest do produkcji tzw. lodów amerykańskich, które w odróżnieniu od tradycyjnych lodów typu soft są twarde i bardzo zimne, bez napowietrzenia. Możliwość mrożenia masy lodowej w bardzo niskich temperaturach (nawet -10 stopni C).
Smaki lodów Alaska 5:
- śmietankowo-karmelowy
- śmietankowo-waniliowy
- czekoladowy
- truskawkowy
- jagodowy
- jabłkowy
- mango-marakuja – nowość!
- guma balonowa – nowość!
Przygotowanie: proszek lodowy rozprowadzamy w proporcji 2 kg proszku na 4 l wody zdatnej do spożycia.
Lody ALASKA 3 – Lody Luksusowe, to najbardziej kremowe lody typu soft. Proszek do lodów o wysokiej wydajności dzięki doskonałemu napowietrzeniu masy lodowej. Lody te idealnie nadają się do produkcji tzw. „lodów włoskich”.
Proponujemy nowe intensywne i naturalne smaki lodów: aksamitne karmelowe, słodkie cukierki maślane oraz orzeźwiające mango i maracuja.
Koncentrat Lodów ALASKA 3 przeznaczony jest do produkcji tzw. lodów miękkich, które są bardzo kremowe i napowietrzone. Luksusowe koncentraty ALASKA 3 produkowane głównie na bazie najwyższej jakości mleka pełnego w proszku. Koncentrat nadaje się do automatów z pompami typu: Taylor, Electro-freeze, Carpigian
Polecamy następujące smaki lodów Alaska 3:
- śmietankowy
- waniliowy
- czekoladowy
- truskawkowy
- brzoskwiniowy
- wiśniowy
- malinowy
- cytrynowy
- jagodowy
- kaktusowy
- jabłkowy
- toffee
- śmietankowo- karmelowy
- mango – nowość!
- marakuja – nowość!
- guma balonowa – nowość!
Przygotowanie: proszek lodowy rozprowadzamy w proporcji 2 kg proszku na 4 l wody zdatnej do spożycia.
Lody ALASKA 1 to koncentrat przeznaczony do produkcji tzw. lodów miękkich, w automatach o grawitacyjnym spływie masy lodowej nie posiadających pompy. Lody Standard to znakomite, puszyste, kremowe lody o wyrazistym smaku. Lody, które są znane od wielu lat w Europie i w całej Polsce.
Polecamy następujące smaki lodów Alaska 1:
- śmietankowy
- czekoladowy
- truskawkowy
- brzoskwiniowy
- wiśniowy
- malinowy
- cytrynowy
- jagodowy
- kaktusowy
- jabłkowy
- toffee
- śmietankowo- karmelowy
- mango – nowość!
- marakuja – nowość!
- guma balonowa – nowość!