Firmę Soreno założono w 2000 roku. Jest producentem koncentratów spożywczych dla branży lodziarskiej, cukierniczej i piekarniczej. Produkowane przez nich produkty znajdują uznanie wśród klientów w całej Polsce. Z roku na rok firma Soreno zwieksza asortyment swych produktów , zwracając uwage na wysoką jakoś.
Babka Monte
Mieszanka do wypieku przepysznych ciast biszkoptowo-tłuszczowych o dużej delikatności, wilgotności, lekkiej konsystencji, regularnej strukturze miękiszu. Wysoka jakość produktu gwarantuje stabilność i powtarzalność wypieków.
Babka Cytrynowa
Mieszanka do wypieku babek o smaku cytrynowym. O słonecznożółtej barwie, delikatnym miękiszu oraz orzeźwiającym aromacie i smaku. Wysoka jakość produktu gwarantuje stabilność i powtarzalność jakości wypieków.
Babka Pomarańczowa
Mieszanka ma pomarańczowa barwę miękiszu oraz orzeźwiający pomarańczowy smak dzięki dodaniu naturalnego aromatu. Łatwa metoda wykonania gwarantuje wyrównaną, bardzo dobrą jakość wypieku.
Babka Jogurtowa
Koncentrat służy do szybkiego przygotowania ciasta jogurtowego z którego można wypiekać babki. Zawartość w koncentracie proszku jogurtowego korzystnie wpływa na walory smakowe ciasta, a także na przedłużenie jego świeżości.
Babka Karmelowa
Aromatyczna babka biszkoptowo – tłuszczowa o zapachu karmelu i brązowej karnacji ciasta. Delikatna, napowietrzona struktura miękiszu w połączeniu z dużym nawilgoceniem sprawia, że smakuje wybornie.
Babka Maślana
Mieszanka do wypieku babki maślanej o kremowej barwie. Łatwa metoda wykonania gwarantuje wyrównaną, bardzo dobrą jakość wypieków. Charakteryzuje się dużą delikatnością, wilgotnością wypieków.
Dozowanie i przygotowanie
Jedną z zalet jest to że tak samo się je dozuje i przygotowuje, a drugą to że można je łączyć wedle uznania
Dozowanie :
Do 1 Kg koncentratu dodać 400 – 450 g jaj i 350 – 450 g oleju i 100 ml wody.
Przygotowanie :
Odmierzoną ilość wody wlewamy do zbiornika, następnie wsypujemy koncentrat mieszając. Mieszamy na wolnych obrotach przez okres około 15 min. lub do momentu całkowitego rozpuszczenia składników. Tak przygotowaną mieszankę należy odstawić na 15 min.