FANEX – Gastronomia , sosy
Od 1988 roku specjalizujemy się w produkcji sosów, ketchupów, majonezów, musztard, dressingów, paluszków i marynat dla segmentu HoReCa. Nasza produkcja to zarówno wyroby sygnowane logo „Fanex” (około 300 podstawowych jednostek magazynowych), jak i marki własne naszych klientów.
Wykazujemy się ogromną elastycznością w dostosowywaniu produktów i opakowań do oczekiwań partnerów handlowych. Polski kapitał firmy Fanex oznacza stosunkowo krótką i nie spowalnianą przez globalne struktury drogę podejmowania decyzji. Przekłada się to na naszą wyjątkową sprawność operacyjną i szybką realizację życzeń kontrahentów.
Takie podejście daje nam możliwość wytwarzania nawet krótkich serii produktów dedykowanych dla klienta i stanowi o przewadze konkurencyjnej.
Realizacja założonej przez nas polityki sprzedażowej wymaga spełniania najostrzejszych norm jakościowych potwierdzonych międzynarodowymi certyfikatami. Gwarancją bezpieczeństwa i profesjonalizmu firmy jest spełnienie wymagań nałożonych przez standardy BRC oraz IFS.
Ścisła współpraca z dostawcami pozwala nam na stałą kontrolę źródeł pochodzenia surowców wykorzystywanych w produkcji. Przekłada się to na możliwość precyzyjnego zdiagnozowania każdej dostawy.
- Ketchup nr VII premium
- Ketchup grill łagodny
- Ketchup grill pikantny
- Sos pikantny z sambalem
- 1000 wysp
- Sos Amerykański NOWOŚĆ
- Sos arabski łgodny
- Sos czosnkowy
- Sos duński remulada
- Sos meksykański



Mąka pszenna (60%), woda, tłuszcz roślinny, oleje roślinne (palmowy, rzepakowy), tłuszcz roślinny (palmowy) częściowo utwardzony, substancja utrzymująca wilgoć (gliceryna), mix piekarniczy (sól, glukoza, substancje spulchniające (difosforan disodowy, wodorowęglan sodu)), emulgator (mono- i di glicerydy kwasów tłuszczowych), stabilizator (guma ksantanowa), regulatory kwasowości (kwas jabłkowy, kwas cytrynowy), substancje konserwujące (sorbinian potasu, propionian wapnia). Może zawierać śladowe ilości mleka, jaja, soi i ich pochodnych oraz sezam.
