Zaopatrzenie lodziarni, gastronomii, piekarni i cukierni

PANNA COTTA deser – firmy Agrocomex

Opis

Wspaniały, włoski deser. Na Twoim stole. Panna Cotta zaskoczy Twoją rodzinę i znajomych. Wyrafinowanym smakiem i prostotą przygotowania.

Nasza Panna Cotta może posłużyć także jako baza do innych deserów czy nawet sernika na zimno. Wszystko zależy od Ciebie. I Twojej inwencji kulinarnej.

w wersji klasycznej

Przełóż deser do naczynia, a następnie podgrzej go na małym ogniu ciągle mieszając.
Upłynnioną Panna Cottę rozlej do foremek i pozostaw w temperaturze pokojowej do momentu aż wystygnie.
Schładzaj deser w lodówce aby stężał – potrwa to około 2 – 3 godziny.
Zanurz foremki na krótką chwilę w gorącej wodzie, a Panna Cotta sama „wyślizgnie się” na talerzyk.
Podawaj z owocami, sosem owocowym, wiórkami czekoladowymi czy Kremem TOFFI Family FARMER

dla leniwych

Przełóż deser do naczynia, a następnie na małym ogniu ciągle mieszając, doprowadź go do płynnej konsystencji.
Rozlej deser do pucharków czy kieliszków i pozostaw do wystygnięcia.
Do części Panna Cotty możesz dodać odrobinę, na przykład, soku malinowego dla nadania koloru.
Schłódź deser w lodówce.
Udekoruj owocami.

na wszelki wypadek

Kiedy odwiedzą Cie niespodziewani goście. Albo nagle najdzie Cię ochota na coś słodkiego, ale wyrafinowanego w smaku, na ratunek przychodzi nasza Panna Cotta.
Po prostu rozetnij opakowanie i wyjmij schłodzony deser na talerz.
Potnij na plastry i podaj z owocami.
Gotowe. Goście będą zachwyceni.
Czy w Twojej lodówce czeka na Ciebie schłodzone opakowanie Panna Cotty? Może warto o tym pomyśle