Zaopatrzenie lodziarni, gastronomii, piekarni i cukierni

BABKA CIĘTA Z METRA MIX

Opis

 

Produkt w formie mieszanki do produkcji ciasta.

METODA
– połączyć wstępnie składniki ciasta;
– mieszać rózgą przez 5 minut na wysokich obrotach
– otrzymaną masę wylewać na podłużne blachy wypiekowe wyłożone tylko na dnie papierem pergaminowym, naważka 1,45kg,
– wierzch ciasta posypać dodatkami dekoracyjnymi,
– naciąć wzdłuż przy pomocy skrobki namoczonej w oleju,
– piec w temperaturze 180°C przez 20 min przy zamkniętym kominie,
– zmniejszyć temperaturę do 160°C i piec przez kolejne 40minut.

SKŁADNIKI

Grupa ciasto
Składnik                                          KG
Babka Cięta z Metra Mix         1.000
Cukier                                               1.100
Jaja kurze całe                              1.200
Olej rzepakowy                            0.950
Woda                                                0.100
Waga całkowita:                        4.000
https://www.youtube.com/watch?v=5Ye-s6IW7jg