Opis
Frytura o odpowiednych walorach funkcjonalnych i żywieniowych, przygotowana na bazie oleju rzepakowego. Produkt o szerokim zastosowaniu w gastronomii i cukiernictwie.
• Wysoką stabilność frytura zawdzięcza odpowiedniej mieszance tłuszczów roślinnych wzbogaconej substancjami spowalniającymi niekorzystne przemiany zachodzące w trakcie obróbki cieplnej.
• Neutralny smak i zapach rafinowanych tłuszczów podkreśla aromat smażonych potraw i eliminuje przechodzenie zapachu na inne produkty.
• Wysoki punkt dymienia, powyżej 220 oC wydłuża czas użytkowania frytury i ogranicza uciążliwe dymienie zapewniając komfort i bezpieczeństwo pracy.
• Półpłynna forma ułatwia dozowanie, zapewnia oszczędność czasu i wygodę filtrowania w niskich temperaturach.
• Wysoki poziom jednonienasyconych kwasów tłuszczowych (MUFA), przy jednocześnie niskiej zawartości kwasów tłuszczowych nasyconych (SAFA) odpowiada za wysokie wartości odżywcze frytury.
• Frytura Qualito Plus nie zawiera niepożądanych tłuszczów uwodornionych i izomerów trans oraz alergenów, konserwantów i substancji genetycznie modyfikowanych. Produkt rekomendowany do smażenia potraw i przekąsek serwowanych na gorąco i na zimno, takich jak.: ryby, owoce morza, mięsa, drób, pączki, faworki, frytki i produkty skrobiowe,