Opis
To kompozycja umożliwiająca uzyskanie tradycyjnych lodów włoskich o jednolitej konsystencji, strukturze i śmietanowej kremistości. Swój niepotarzalny smak zawdzięczają kompozycji najlepszych składników oraz prawdziwemu mleku w proszku. Dzięki możliwości wysokiego napowietrzania mieszanki uzyskujemy duża wydajność, co w znaczący sposób wpływa na koszt wyprodukowania 1 porcji lodów.
Dozowanie:
1 Kg proszku rozpuścić w 2,5 L wody.
Przygotowanie:
Odmierzoną ilość wody wlewamy do zbiornika, następnie wsypujemy koncentrat mieszając. Mieszamy na wolnych obrotach przez okres około 2 min. lub do momentu całkowitego rozpuszczenia składników. Tak przygotowaną mieszankę należy odstawić na 15 min. Mieszanka jest gotowa do użycia.
SPECYFIAKCJA PRODUKTU do pobrania poniżej:
Specyfikacja Lodów Floryda Kremowych